Cirkulær økonomi

Grøn omstilling er kommet for at blive, og cirkulær økonomi er en del af grøn omstilling og proces – og hele grundprincippet for Cleans-gulvmåtter og Cleans måtteservice.

Se vores CSR rapport under PDF materiale

Reducer – Forny – Genbrug – Genanvend
Fire vigtige ord for at ende med at få grøn omstilling.

Hvad er cirkulær økonomi?

Cirkulær økonomi forklares lettest ved at sammenligne med lineær økonomi, som er den traditionelle forretningsmodel, som næsten alle anvender i dag.

Lineær økonomi er kendetegnet ved en producer-forbrug-smid ud kultur. Man kan tænke på det som en lige linje, som kommer fra A til B. Det er den mest anvendte form for forretningsmodel i dag og betyder, at en producent producerer et produkt, det sælges til en køber, som på et tidspunkt skiller sig af med det igen – uanset om det er slidt op eller ej – og det ender på en losseplads eller bliver brændt af. Materialerne i produktet kommer ikke nogen til gode efter brug.

Cirkulær økonomi adskiller sig ved at ikke være en lige linje, men en cirkel – der er ikke “endestation”. Man kan se det som producer-forbrug-genanvend. Det er kontinueligt og uendeligt, og det er pointen. Materialerne bliver i et kredsløb. Når produktet er slidt op eller bliver smidt, bliver materialerne genanvendt og brugt til nye produkter.

Hvordan er Coral-måtter cirkulære?

Cleans gulvmåtter er cirkulære, fordi de anvendte materialer  ECONYL-garn, PET flasker , leverandøre som producere måtte af plastik og fiskenet , hvor genbrug og miljø hensyn er i fokus

På denne måde bliver materialerne i et kredsløb og kan genanvendes uendeligt i stedet for, at man driver rovdrift på naturens ressourcer eller forurener naturen ved at producere nyt garn, som udleder ofte forurenende kemikalier og meget CO2.

Lyst til at vide mere om cirkulær økonomi og genanvendelse?

Så anbefaler vi følgende:

Forbo Flooring Systems

Ellen MacArthur Foundation

Vugge til Vugge ApS

Miljø- og Fødevareministeriet

Ligeledes er Cleans medlem af NBEN – Netværk for Bæredygtige Erhvervsdrivende. I dette sammenhæng deltog Ren Velkomst i et netværksmøde omhandlende cirkulær økonomi ved Aalborg Bæredygtighedsfestival d. 13. September. Se mere om dette arrangement her:

Aalborg Bæredygtighedsfestival – Cirkulær økonomi